Kako se Koriste Geomembrane i Folije za Akumulaciju Vode

Kako se Koriste Geomembrane i Folije za Akumulaciju Vode

24.11.2022.

U našem novom blogu posvetićemo se objašnjavanju dva vrlo korisna proizvoda za koje ste, sigurni smo, čuli do sada. Pre svega, reč je o geomembranama. U najkraćem objašnjenju može se reći da je reč o vodootpornim folijama koje se koriste za oblaganje raznih akumulacija kao što su pijaća voda, industrijska voda, voda za navodnjavanje kao i za sprečavanje širenja zagađenja ali i za oblaganje veštačkih jezera. Sve se češće koristi kako u poljoprivredi zako i za druge gore navedene svrhe, a naravno pozitivnih razloga za to je više.

Prednosti geomembrana

1. Elastičnost – reč je o materijalu koji se veoma dobro rasteže;

2. Snaga – materijal je takav da će izdržati visoke pritiske na samo tlo, a prepreku ne predstavljaju kamenje kao ni korenje biljaka uz minimalne šanse za oštećenje same folije;

3.Trajnost – Životni vek folija je veoma dug, pogotovo ako se radi o izuzetno kvalitetnom proizvođaču kao što možete pronaći u našem asortimanu o čemu ćemo pisati u nastavku;

4. Temperatura – Materijal od kog su izrađene folije su otporne na spoljne temperature, pa je pogodna za sva godišnja doba;

5. Lakoća postavljanja – Instalacija folije na željenu površinu ne bi trebalo da predstavlja veliki problem – radi se o rolnama koje je lako razvući i iseći na željenom mestu.

Kako odabrati kvalitetne geomembrane?

Iako se mogu postaviti sa lakoćom bitno je da odaberete kvalitetnog proizvođača geomembrane. U naš izbor pažljivo smo uvrstili samo najbolje a to je upravo Kritiflex geomembrana koje sadrže 2,5% specijalne vrste jedinjenja na bazi ugljenika. Širina folije koja se nalazi u našoj ponudi dostupna je u dimenzijama od 8m, 16m kao i 24m dok se dužina radi po vašoj potrebi. Kako biste se uverili da je ovo jedna od najkvalitetnijih geomembrana na našem tržištu, možemo garantovati da je vek trajanja iste čak do 10 godina. 

Sa druge strane, kada je reč o folijama za akumulaciju vode – radi se o specijalnim folijama namenjenim za prekrivanje zemljišta koje je pripremljeno za akumuliranje vode koje poljoprivrednicima pruža pozitivne rezultate godinama unazad.

Naravno, kada je reč i o ovakvim folijama, bitno je da izaberete kvalitetnog proizvođača kako bi se životni vek produžio a iz tog razloga Veltom u ponudi izdvaja upravo foliju svetskog proizvođača Kritis plastika u dimenzijama širine od 

  • 8m, 
  • 10m, 
  • 12m i 
  • 14m a dužina se radi po porudžbini. 

Takođe, debljina ove folije je od 150 i 200 mikrona što joj garantuje elastičnost i lako rukovanje sa istom uz životni vek od 5 do 6 godina!

Posetite našu stranicu sa proizodima koji obuhvataju geomembrane i folije za akumulaciju vode za više informacija i uverite se zašto je istina da za naše kupce biramo samo najkvalitetnije!