Kako Odabrati Prostirke Za Zemljište? Saveti

Kako Odabrati Prostirke Za Zemljište? Saveti

26.10.2022.

Korišćenje prostirki za zemljište je jako korisna stvar koju možete uraditi za vaš usev.  Veltom nudi različite vrste prostirki koje možete pogledati kao našu ponudu na sledećem linku. Za više saveta i informacija o tome kako odabrati najbolju prostirku kontaktirajte nas još danas.


Agrotekstil Prostirke Za ZemljišteAgrotekstil ili crna prostirka za zemlju pogodna je ukoliko želite da sprečite rast korova, isključite korišćenje herbicida kako u plastenicima, rasadnicima cveća tako i na otvorenom polju. Bitno je odabrati kvalitetni agrotekstil koji će biti od kvalitetnog materijala koji će vam pomoći da postignete sve gore navedeno. Kao veliki dodatak tome može se uvrstiti i UV stabilnost prostirke koji će povećati životni vek iste kako ne biste morali brinuti o kupovini nove iz godine u godinu ali i povećati plodnost zemlje. Iz tog razloga, Veltom je pažljivo odabrao koje prostirke će uvrstiti za naše kupce.


Agril Folije


Sa druge strane, ukoliko želite da odaberete Agril folije, u tom slučaju akcenat je na zaštiti zemlje od mraza i visokih temperatura. Često su prisutni jaki mrazevi, kako tokom zime tako i tokom proleća, koji mogu biti vrlo opasni po biljke, pre svega po mlade sadnice ali i po druge. Bitno je da folija bude izrađena tako da dozvoljava biljkama, voću, povrću da dišu kako bi svež vazduh mogao cirkulisati i kako biljke koje štitimo ovom folijom ne bi potparile. Treba obratiti pažnju i da materijal bude tanak i lak tako da ne opterećuje biljke. Dodatno što je važno imati prilikom postavljanja ovih folija jeste mogućnost dodatnog navodnjavanja jer je agril paropropisan. Veltom nudi ne samo gore navedeno, već, kao što je slučaj i sa Agrotekstilom, folije koje su UV stabilne i otporne na štetno sunčevo zračenje. Da poručite Agril folije posetite navedeni link.


Malč Folija

U slučaju da je usev za koji želite zaštitu jagoda, preporučujemo Malč foliju za jagodu. U našem asortimanu možete pronaći jednorednu i dvorednu. Optimalna Malč folija sprečiće fotosintezu korova tako da će upotreba herbicida biti minimalna, što je rezultat kome svi težimo. Sprečava rast korova a samim tim i truljenje ploda. Ukoliko se odlučite za navodnjavanje kap po kap zajedno sa Malč folijom, potrošnja vode će biti vrlo manja. Naravno, sve navedene prostirke za zemljište je potrebno uzeti u adekvatnim merama i dimenzijama. Ukoliko Vas zanima malč folija možete je posetiti na navedenom linku.


Dimenzije prostirki za zemljište


Širina Agrotekstila koji Veltom nudi jeste od 1m, 1.50m, 2m, 4m i 5m.
Širina Agril folije koju Veltom nudi jeste od 2m, 3.2m, 4m, 5.2m, 6m, 8m, 10m i 15m.
Širina Malč folije koju Veltom nudi jeste 1m i 1.2m.


Kako da nas kontaktirate?


Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih nedoumica možete nam se obratiti a mi ćemo vas rado posavetovati i pomoći vam u izboru prostirke za vaše zemljište. Kontaktiraje nas već danas putem kontakt forme ili nas pozovite na broj telefona u nastavku.